1 min

Tijdens een persbijeenkomst van Microsoft waarbij Techzine aanwezig was is bekendgemaakt dat de Lumia 930 in Nederland een adviesprijs van 499 euro krijgt. De nieuwe high-end smartphone ligt vanaf begin juli in de winkels.

De adviesprijs van de Lumia 930 ligt maar liefst 100 euro lager dan die van andere Europese landen. Woordvoerders van Microsoft geven hierover aan dat per land wordt bekeken wat het beste is en dat dit het resultaat is.

De Lumia 930 is voorzien van een Full HD AMOLED-scherm van 5 inch en een Qualcomm Snapdragon 800-chipset. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslagcapaciteit 32GB, overigens niet uit te breiden via microSD. Op de achterkant zit een 20 megapixel PureView-camera die ook over optische stabilisatie beschikt.

Het toestel draait op Windows Phone 8.1 (review), de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem. Microsoft levert bovendien de nodige extra applicaties mee, zoals gratis navigatie in bijna 100 landen.

Microsoft legt de Lumia 930 begin juli in de Nederlandse winkels, het toestel komt beschikbaar in de kleuren groen, oranje, wit en zwart.