Tijdens Microsoft’s persconferentie op de IFA is de Nokia Lumia 830 aangekondigd. Volgens Microsoft is dit de eerste betaalbare high-end smartphone. Het toestel wordt uitgerust met Windows Phone 8.1 en de Lumia Denim-update.

De Nokia Lumia 830 is uitgerust met een IPS LCD-scherm van 5 inch, met een resolutie van 720 bij 1280 pixels. De PureView-camera schiet foto’s in 10 megapixel. De Lumia 830 is voorzien van een quad-core processor die in een Snapdragon 400-chipset van Qualcomm zit.

Ook is het toestel direct voorzien van de mogelijkheid om draadloos op te laden. Qua opslagruimte is er nogal wat te noemen: 16GB interne ruimte, microSD-kaartjes van maximaal 128GB en ook nog 15GB cloudopslag op OneDrive.

Het toestel is voorzien van een metalen frame, de achterkant is van polycarbonaat. Daartoe is mede gekozen om het draadloos opladen toe te staan. Nokia meldt dat de Lumia 830 de dunste Lumia tot op heden is; het toestel is 8,5 millimeter dik. Over het scherm ligt een laag Gorilla Glass 3, dat aan de zijkanten is afgerond.

De Lumia Denim-update is momenteel nog niet beschikbaar en zal geïntroduceerd worden met de Lumia 830. Het is nog onduidelijk wat voor nieuwigheden deze update zal brengen.

Microsoft zal de Lumia 830 waarschijnlijk met een adviesprijs van 399 euro op de markt zetten, het toestel wordt nog deze maand uitgebracht.

Lees meer