1 min

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat zo’n 70 procent van de Nederlandse smartphone-eigenaars beschikt over een toestel van Apple of Samsung. Andere merken volgen op grote afstand. Telecompaper heeft 11.000 mensen ondervraagd.

Samsung is in Nederland goed voor bijna de helft van alle toestellen, 47 procent om precies te zijn. Dat is meer dan tweemaal zoveel als concurrent Apple, dat genoegen moet nemen met 23 procent. Andere merken eindigen onder de tien procent. HTC beschikt over de derde plaats met 7 procent. Daarna volgen nog respectievelijk LG, Sony, Huawei en Nokia.

Aan de hand van de onderzoeksresultaten verwacht Telecompaper dat het Chinese bedrijf Huawei een inhaalslag zal maken. Gebruikers blijken doorgaans zeer tevreden over de toestellen van het merk, dat nog relatief nieuw is op de markt.

De meeste onderzoeken meten de verkoopcijfers van merken, maar in dit onderzoek is ook gekeken naar mensen die hun toestel al langere tijd in gebruik hebben. Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de toestellen ouder dan een jaar is, nog eens 15 procent van de toestellen is al meer dan twee jaar oud.