1 min

Onderzoekers van DisplayMate hebben de nieuwe Galaxy Tab S serie van Samsung onder handen genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat de schermen in deze tablets de allerbeste tabletschermen zijn tot op heden. Daarmee verslaat de Galaxy Tab S-serie de Amazon Kindle Fire HDX en de iPad Air, die nu naar de respectievelijk tweede en derde plaats zijn verwezen.

De 10,5 inch en 8,4 inch schermen in de Galaxy Tab S-tablets van Samsung zijn de beste schermen die we ooit hebben getest, aldus Raymond Soneira van DisplayMate. Zo beschikken de schermen over de beste kleurechtheid, minste weerspiegeling en de kleinste verschillen in helderheid bij verschillende kijkhoeken. DisplayMate laat duidelijk zien dat de Super AMOLED-schermen meer in hun mars hebben dan de LCD-schermen. Ook heeft Samsung het voor elk gekregen om Quad HD-resoluties mogelijk te maken op de tablets, de resolutie bedraagt namelijk 2560×1600 pixels.

De Galaxy Tab S-tablets zijn binnenkort in Nederland en België verkrijgbaar, de 8,4 inch voor 399 euro en de 10,5 inch voor 499 euro.

Verwacht wordt dat Apple dit najaar met nieuwe iPads gaat komen, het is afwachten of Apple dan in staat is om de kwaliteit van de Galaxy Tab S-tablets te evenaren of zelfs te verbeteren. Het afgelopen jaar beschikte de Amazon Kindle Fire HDX over het beste scherm, gevolgd door de iPad Air.