1 min

Evan Blass meldt op Twitter dat Microsoft van plan is om het gebruik van de Surface-merknaam voor tablets in de ban te doen. Het Amerikaanse merk zou in plaats daarvan gebruik gaan maken van de merknaam Lumia, die het in handen heeft gekregen met de overname van Nokia.

Al lange tijd heerst er onduidelijkheid over de merken en merknamen die Microsoft zal hanteren voor smartphones en tablets. Volgens @evleaks is de kogel door de kerk en wordt gekozen voor Lumia, maar dan wel voor alle mobiele apparaten. Ook de merknaam Nokia blijft behouden, Microsoft zou de toestellen willen voorzien van het merk Nokia by Microsoft.

Met deze besluiten zou het duidelijk worden dat Stephen Elop, de oud-CEO van Nokia, direct zijn stempel drukt op Microsoft’s mobiele divisie. Elop besloot enkele weken terug volgens de geruchten dat de Surface mini niet klaar was voor de markt en drukt nu de merknamen van Nokia er doorheen.

Waarschijnlijk wordt bij de eerstvolgende productaankondiging pas definitief duidelijk welke keuzes Microsoft’s bestuur gemaakt heeft.