Bezoekers van de Google I/O-beurs mochten na afloop van de keynote de keuze maken tussen een LG G Watch en een Samsung Gear Live als bedankje voor hun komst. De mensen die de smartwatch van Samsung gekozen hebben, melden problemen met het laadmechanisme.

Hoewel het besturingssysteem Android Wear klaar lijkt voor gebruik door de massa, is de hardware dat mogelijk nog niet. De kersverse eigenaars van de Samsung Gear Live melden al na enkele weken op Google+ problemen te hebben met het slimme horloge. Een veelgehoorde klacht is dat het laadmechanisme afgebroken is.

Rory Glinn van Tapadoo maakte melding van haar zoektocht naar hulp. In eerste instantie wilde hij via Samsung’s website om ondersteuning vragen, maar dat lukte niet omdat hij geen modelcode had. Na 20 minuten bellen met Samsung’s helpdesk werd Glinn eruit gegooid omdat er geen medewerkers beschikbaar waren. Een Google-medewerker was behulpzamer maar kon uiteindelijk niet helpen omdat het een hardwarematig probleem betrof, waarna Glinn in contact werd gebracht met Samsung. Daar werd hem na veel gesteggel verteld dat het horloge gerepareerd kon worden, maar alleen tegen betaling. Glinns reactie daarop was zoiets als "brand in de hel, Samsung".

Voorlopig is het aantal Samsung Gear Live-horloges dat in omloop is nog niet zo groot. Het is dus moeilijk te zeggen of het hier om een aantal gevallen zonder causaal verband gaat, of dat de bouwkwaliteit van de smartwatch echt te wensen overlaat.

Gelukkig voor de Google I/O-bezoekers die kozen voor de Gear Live worden zij binnenkort ook voorzien van de Motorola Moto 360, welke draadloos opgeladen kan worden.