1 min

Samsung komt deze week vermoedelijk met een smartwatch met daarop Android Wear. De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigt het horloge waarschijnlijk aan tijdens de Google I/O-beurs die deze week plaatsvindt.

Volgens anonieme bronnen komt Samsung deze week met een nieuwe wearable. LG en Motorola komen ook met respectievelijk de G Watch en Moto 360, maar daarvan weten we inmiddels al het een en ander af. Samsung gebruikte voor smartwatches tot nu toe drie verschillende besturingssystemen en zal nu vermoedelijk een vierde systeem in gebruik nemen.

Samsung gebruikte voor de Galaxy Gear (review) een aangepaste versie van Android, de Gear 2 en Gear 2 Neo (review) werden voorzien van Tizen en voor de Gear Fit (review) gebruikte Samsung het besturingssysteem RTOS. De volgende smartwatch gebruikt Android Wear, een door Google ontwikkelde variant van Android die bedoeld is voor wearables.

De bronnen melden dat Samsung’s horloge waarschijnlijk cadeau wordt gedaan aan alle bezoekers van Google I/O. De zoekgigant maakt er een gewoonte van om bezoekers te verblijden met een presentje, zo kregen deze mensen vorig jaar een Chromebook Pixel.

Een woordvoerder van Samsung weigerde commentaar te geven op de geruchten. Google I/O vindt plaats op 25 en 26 juni.