2min

Google en Samsung werken over het algemeen nauw samen, maar af en toe botsen de twee giganten ook, net als in een huwelijk zullen we maar zeggen. Een half jaar geleden hebben ze al eens een goed gesprek gehad om een aantal zaken glad te strijken. Nu lijken ze opnieuw een punt van discussie te hebben gevonden, namelijk de smartwatches. Google is van mening dat Samsung te weinig doet voor Android Wear en teveel Tizen aan het pushen is.

Samsung heeft inmiddels een vijftal smartwatches op de markt gebracht waarvan er vier op Tizen draaien. Google wilde dat Samsung ook een smartwartch uit zou brengen wat resulteerde in de Samsung Gear Live, min of meer een kopie van de Gear 2 maar dan met Android Wear. Samsung stopt zijn aandacht en marketing echter meer in de Tizen smartwatches, iets wat Google niet zo kan waarderen.

Dat zou geresulteerd hebben in een zeer gespannen ontmoeting tussen de CEO van Google, Larry Page, en Jay Y. Lee van Samsung.

Ook zouden de twee gediscussieerd hebben over het uiterlijk van Android. Google vind het zeer vervelend dat Samsung elk onderdeel van Android vervangen door een eigen variant met een eigen look en feel. Of de twee ook tot overeenstemming zijn gekozen of een middenweg is onduidelijk. Dat Google ervan baalt dat al hun inspanningen vervolgens door Samsung overboord worden gegooid is goed te begrijpen, maar aan de andere kant heeft Google niet het recht om Samsung te vertellen hoe ze hun geld moeten investeren.