2min

Gisteren schreven we op basis van de berichtgeving van Forbes dat Samsung zou gaan stoppen met Knox. We hebben gisteren al contact gehad met Samsung Nederland hierover, maar toen wist men nog van niets, inmiddels hebben we een verklaring ontvangen waarin Samsung duidelijk maakt dat Knox gewoon blijft bestaan en er van stoppen geen sprake is.

Google kondigde vorige maand een nieuwe versie van Android aan, met de naam Android L. In deze nieuwe versie van Android is ook meer aandacht voor zakelijke gebruikers en omgevingen. Samsung heeft Google voorzien van enkele basiselementen uit Knox zodat het Android veiliger kan maken. Hierdoor zijn een aantal functies die Samsung voorheen exclusief via Knox kon aanbieden straks op alle Android-toestellen beschikbaar, ook op toestellen van de concurrenten. Techzine schreef gisteren op basis van berichtgeving bij Forbes dat Samsung zou gaan stoppen met Knox, het bedrijf zou te weinig succes hebben geboekt met Knox en wegens tegenvallende resultaten zou de stekker er zijn uitgetrokken.

Samsung Nederland laat vandaag weten dat deze berichtgeving onjuist is: "Samsung is toegewijd aan de evolutie van mobiele veiligheid en de doorlopende ontwikkeling van Samsung KNOX. Terwijl we een deel van onze KNOX technologie beschikbaar stellen ten gunste van gehele Android gemeenschap en enterprise klanten, blijft Samsung KNOX het veiligste Android platform van hardware tot software niveau. Samsung blijft samenwerken met onze partners om KNOX beschikbaar te stellen voor al onze waardevolle klanten. Onze lijst van enterprise- en overheidsklanten blijft groeien en onderstreept onze focus op het aanbieden van zeer aantrekkelijke, veilige mobiele devices voor alle industrieën. Daarnaast blijft Samsung onderscheidende en onmisbare mobiele enterprise services bieden zoals KNOX EMM en KNOX Marketplace, om klanten te voorzien van de veiligste en schaalbare mobility management oplossingen."

Knox is mobiele beveiligde omgeving voor Samsung Galaxy-smartphones, waarmee zakelijke apps, data en contacten volledig gescheiden kunnen worden gehouden van de privé omgeving, daarnaast is de data volledig versleuteld opgeslagen. Bedrijven kunnen deze zakelijke omgeving op afstand beheren en indien nodig zelfs wissen of blokkeren. Het beschermen van bedrijfsgegevens is steeds belangrijker, zeker nu steeds meer mensen hun smartphone voor zowel zakelijke als privé doeleinden gebruikt. Er zijn genoeg bedrijven die er niet aan moeten denken dat hun bedrijfsgegevens op straat komen te liggen of in handen vallen van mensen met verkeerde bedoelingen. Knox biedt daar een oplossing voor.

Lees onze review van Samsung Knox.