1 min

De meest succesvolle Windows Phone is ook gelijk de goedkoopste van het stel. Volgens Microsoft is de Nokia Lumia 520 inmiddels 12 miljoen keer over de toonbank gegaan. De Lumia 520 wordt indirect afgelost door de nieuwe Lumia 630.

Bij monde van Kevin Turner, COO van Microsoft, werd bekend dat de Nokia Lumia 520 (review) inmiddels 12 miljoen maal is verkocht. Volgens Turner is de Lumia 520 daarmee de bestverkopende smartphone in de desbetreffende prijsklasse. Het is niet voor het eerst dat Microsoft stelt dat de Lumia 520 de bestverkopende Windows Phone is.

Inmiddels is de Lumia 520 indirect afgelost door de Nokia Lumia 630 (review), welke hoge ogen gooide in de review van Techzine. Het lijkt er bovendien op dat Nokia ook een Lumia 530 in de pijpleiding heeft zitten.

Gisteren werd tevens bekendgemaakt dat de verkopen van Windows Phone-toestellen nog altijd flink in de lift zitten. Microsoft zag het aantal verkochte toestellen in een jaar tijd groeien met 92 procent. Met de overname van Nokia’s hardware-afdeling denkt Microsoft een nieuwe slag te kunnen slaan. Toch worden ook derde partijen zeker niet vergeten, volgens Turner.

Lees ook ons blog: Smartphone-fabrikanten gaan kaf van het koren scheiden