2min Devices

Android Wear niet langer alleen lezen, toetsenbord is onderweg

De productgroep die in 2014 en 2015 hoge ogen moet gaan gooien zijn de wearables. Voornamelijk door horloges die gekoppeld zijn met je smartphone, waarop je notificaties af kan lezen en je (sport)activiteiten bij kan houden, maar binnenkort ook op kan typen. Het klinkt een beetje gek op zo’n klein scherm, maar zoals je in dit artikel kan zien: het werkt en misschien nog niet eens zo heel slecht.

De meeste wearables die voorzien zijn van een scherm zijn ook aanraakgevoelig. Hierop zijn de mogelijkheden redelijk beperkt, mede omdat het onpraktisch is om een volledig toetsenbord te tonen op zo’n klein scherm. Android Wear is in de basis dus eigenlijk alleen geschikt om informatie van af te lezen en om een mini-app te openen om daar informatie uit te halen.

Toch is er nu een ontwikkelaar die een oplossing heeft, waarmee het mogelijk wordt om tekst in te voeren op een wearable met Android Wear. Deze ontwikkelaar heeft een minuscuul toetsenbord ontwikkeld. Dat zal waarschijnlijk wel even wennen zijn, maar het zou op den duur nog weleens soepel kunnen werken. Het toetsenbord bestaat uit een enkele rij met letters, waar per toets meerdere letters onder zitten, net zoals bij T9. Daarboven zit een balkje dat het woord wat je intypt probeert te voorspellen, zodat je dit snel kan selecteren. Het is uiteraard niet voldoende om lange verhalen te schrijven, maar wel om korte antwoorden of bevestigingen te versturen zonder dat je dus je smartphone uit je broekzak moet halen.

Het toetsenbord is nog niet helemaal af, maar zal later dit jaar beschikbaar komen. Mensen die het toetsenbord nu al willen testen kunnen zich inschrijven op de maillinglijst van de ontwikkelaar.

Android Wear is het nieuwe mobiele besturingssysteem van Google. Het betreft een aangepaste Android-versie die fabrikanten kunnen gebruiken op hun wearables. Tot op heden hebben alleen LG en Samsung een smartwatch uitgebracht met Android Wear, later dit jaar volgt er nog een smartwatch van Motorola. De meeste modellen van Samsung draaien echter op een ander besturingssysteem, Tizen. Ook Sony heeft voor de SmartBand eigen software ontwikkeld.

Verwacht wordt dat Android Wear uiteindelijk wel door de meeste fabrikanten primair gebruikt gaat worden omdat compatibiliteit met zoveel mogelijk smartphones erg belangrijk is om voldoende wearables te verkopen.

Bron:TechCrunch