1 min

Sony is één van de fabrikanten die momenteel al een aantal wearables op de markt heeft gebracht. Het lijkt erop dat het Japanse bedrijf al het werk dat al is afgeleverd niet zomaar gedag zegt nu Google op de proppen is gekomen met Android Wear, Sony zegt het besturingssysteem niet te gaan gebruiken.

Ravi Nookala, het hoofd van de Amerikaanse afdeling van Sony Mobile, heeft aangegeven dat Sony zijn eigen SmartWatch-platform de voorkeur geeft boven Android Wear. Beide systemen zijn gebaseerd op Android, maar Sony heeft inmiddels al een eigen applicatiewinkel met een uitgebreid aanbod opgebouwd en wil die investering niet verloren laten gaan.

Met dit besluit lijkt de toekomst van Android Wear nog niet bij voorbaat rooskleurig te zijn. Samsung kiest er momenteel namelijk voor om het eigen Tizen-platform te gebruiken voor wearables. Wel is Samsung één van de partners die zich achter Android Wear hebben geschaard. We kunnen dus in principe wel wearables met Android Wear verwachten van Samsung.

Momenteel is enkel van LG en Motorola bekend dat ze concreet voornemens zijn een wearable met Android Wear uit te brengen. Deze bedrijven onthulden direct na Google’s aankondiging de G Watch en Moto 360.