1 min Devices

Specificaties van Sony Xperia Z3 lekken uit

Evan Blass, de beruchte en betrouwbare lekker van informatie over smartphones en tablets, heeft weer van zich laten horen. Ditmaal komt de man met informatie over de Sony Xperia Z3.

Sony’s volgende vlaggenschip wordt volgens Blass uitgerust met een Snapdragon 801-chipset, de kloksnelheid van de quad-core processor bedraagt 2,4 GHz. De Sony Xperia Z2 (review) is eveneens van zo’n chipset voorzien, maar daarbij is de processor wel 100 MHz trager.

Verder maakt Blass melding van een schermgrootte van 5,15 inch en een resolutie van 1080 bij 1920 pixels, ofwel Full HD. Daarmee wordt het scherm een fractie kleiner dan dat van het huidige topmodel dat 5,2 inch meet en dezelfde resolutie toont.

Andere genoemde aspecten zijn 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, een 20,7 megapixel-camera en Android 4.4.4 KitKat. Afgezien van de recentere versie van Android is dit allemaal identiek aan de Xperia Z2. Van Sony wordt wel een groot herontwerp verwacht.

De aankondiging van de Sony Xperia Z3 wordt begin september verwacht, hoogstwaarschijnlijk tijdens de IFA-beurs in Berlijn.

Bron:Evleaks