1 min

De Sony Xperia Z3 is nog nauwelijks in de winkelschappen beland of de volgende versie zit er al weer aan te komen. Sony richtte zich met de Xperia Z3 voornamelijk op het uiterlijk van het toestel, maar met de Xperia Z4 worden de ingewanden weer flink aangepakt, afgaande op de specificaties die door Android Origin zijn gepubliceerd.

Sony’s Xperia Z4 moet al begin 2015 worden gepresenteerd, vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Dit jaar presenteerde Sony de Xperia Z2 (review) op die locatie, de Xperia Z3 (review) werd in september in Berlijn voor het eerst getoond. Een betrouwbare bron van Android Origin, welke de specificaties van de Xperia Z3 Compact (review) juist voorspelde, is nu terug met informatie over de Xperia Z4.

Met de Xperia Z4 gaat Sony zich weer op de specificaties van het toestel richte. Volgens Android Origin wordt het nieuwe vlaggenschip uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 810-chipset, met een 64bit octacore-processor die tikt op 2,8 GHz. Ook is er 4GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Het scherm heeft een grootte van 5,5 inch en toont een Quad HD-resolutie. De camera bevat een 20,7 megapixel Exmor RS-sensor. Dat is in de basis dezelfde sensor als in de Xperia Z1, Z2 en Z3, maar waarschijnlijk zou het ditmaal een gebogen sensor betreffen.

Volgens Android Origin zal Sony na de Xperia Z4 afzien van de strategie waarbij elk halfjaar een nieuw vlaggenschip wordt uitgebracht. De Xperia Z4 wordt in 2015 dus het enige vlaggenschip van Sony.