1 min

Er is een nieuwe aanwijzing gevonden dat de Sony Xperia Z3 in bepaalde opzichten geen grote update zal zijn. Het is al eerder beweerd dat de telefoon dezelfde processor zou houden, daarvoor is nu mogelijk ook een eerste bewijs ontdekt.

Xperia Blog heeft een screenshot gepubliceerd waarop details van de Xperia Z3 zichtbaar zijn. Zo is te zien dat de smartphone opnieuw over een Snapdragon 801-chipset beschikt, tevens is aan de hand van de afmetingen van de screenshot op te maken dat de schermresolutie hetzelfde blijft.

De website meldt overigens al direct dat het niet zeker is van de echtheid van de screenshot. Opvallend is wel dat gisteren ook een soortgelijke screenshot van de vermoedelijke Xperia Z3 Compact werd gepubliceerd.

Indien correct, is het de vraag in welk opzicht Sony wél innovaties zal doorvoeren. Naar verwachting wordt de behuizing van de smartphone 7 millimeter dik, wat bijna 15 procent dunner is dan die van de Xperia Z2 (review). Natuurlijk zijn er veel andere gebieden om op te innoveren, zoals de camera, de schermkwaliteit, materiaalgebruik en software.

De aankondiging van de Xperia Z3 wordt verwacht in september, rond de IFA-beurs in Berlijn.

Mogelijke screenshots van de Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact