1 min

Tags in dit artikel

, ,

De trotse eigenaren van Google Glass hebben een probleem met het product ontdekt: de zon kan ervoor zorgen dat de bril onbruikbaar wordt. Bij blootstelling aan zonlicht kan een interne spiegel aangetast worden.

De spiegel waarom het draait is bedoeld om het beeld van de interne projector te reflecteren zodat de gebruiker informatie kan aflezen. Meerdere gebruikers melden nu dat die spiegel niet bestand is tegen bovengemiddeld intens zonlicht, ze zien het onderdeel letterlijk voor hun oog kapotgaan. Er ontstaan kleine bubbeltjes lucht op de spiegel.

Hoewel de digitale bril in principe nog wel werkt, wordt het aflezen van het beeld een stuk lastiger. Matt Swider meldt op TechRadar dat het probleem in zijn geval niet eens met extreme temperaturen ontstond. Tijdens het paardrijden in Californië ontstond het probleem, het was volgens Swider 29 graden Celsius.

Google’s ondersteuningspagina’s maken geen melding van minimum- en maximumtemperaturen. Swyder ontdekte dat Google modellen met het probleem stilzwijgend vervangt en dus wel op de hoogte is van het probleem.