2min

Tags in dit artikel

,

Verschillende gebruikers melden dat ze hoofdpijn krijgen bij het gebruik van Google Glass. Dat rekent de zoekgigant zichzelf echter niet aan, het bedrijf vindt niet dat Glass moet worden voorzien van een waarschuwing.

Het gebruik van Google Glass kan bij mensen voor hoofdpijn zorgen. Google meldde daarover al eens dat het "dom is om Glass urenlang achter elkaar te gebruiken". Nu geeft een optometrist van Google ook aan dat het initieel dragen van Glass niet verschilt van het dragen van je eerste gewone bril. Als je naar het schermpje blijft turen, kan dit resulteren in vermoeide ogen. Dat wordt vaak geassocieerd met hoofdpijn.

"Als je loopt, sta je steeds op één been. Als je stilstaat op één been, merk je dat er vermoeiing optreedt omdat je het been niet gebruikt zoals je normaal doet. Als je langdurig naar het scherm in Glass kijkt, gebeurt hetzelfde met je oog, omdat je dit niet gewend bent."

De optometrist lijkt te willen zeggen dat er een gewenningsperiode moet worden ingelast. Toch zijn er een flink aantal Google Glass-gebruikers die het gebruik van de bril inmiddels niet meer zien zitten. Chris Barret zegt bijvoorbeeld: "De prisma zit zo ver buiten het normale kijkveld dat het pijnlijk wordt om omhoog en naar rechts te kijken om het te zien. Het is geen normale kijkbeweging." Barrett heeft het gebruik van Glass dit jaar beperkt tot een totaal van 30 minuten.

Desgevraagd vindt Google niet dat er een waarschuwing op Glass moet worden gezet omdat het product bedoeld is voor micro-interactie, ofwel kortstondige periodes.