Uit de statistieken van AdDuplex, een advertentienetwerk voor Windows Phone, blijkt dat LG een nieuw Windows Phone-toestel in ontwikkeling heeft. Het zou gaan om de LG D635, dit toestel beschikt over een 5 inch scherm met een schermresolutie van 720 x 1280 pixels en draait op Windows Phone 8.1.

LG doet inmiddels al jaren mee op de smartphone-markt maar een Windows Phone-toestel is al weer even geleden. Het laatste Windows Phone-toestel van LG dateert alweer uit 2010, het bedrijf heeft de afgelopen jaren alles ingezet op de Android-toestellen. Daar komt mogelijk binnenkort verandering in, uit statistieken van het advertentienetwerk AdDuplex is gebleken dat LG een Windows Phone-toestel in ontwikkeling heeft.

Het toestel zou beschikken over een 5 inch scherm met een schermresolutie van 720 x 1280 pixels, verder zou het draaien op Windows Phone 8.1 en de productcode uit de statistieken is LG D635. Deze specificaties komen redelijk overeen met een uitgelekte foto in mei van dit jaar. Dat toestel zou de naam LG Uni8 gaan dragen.

Grote vraag is nu of LG het toestel ook daadwerkelijk op de markt gaat brengen. Het zou zomaar kunnen dat LG zich met de introductie van Windows Phone 8.1 nog aan het oriënteren is. In elk geval kan het geen kwaad als er meer fabrikanten met Windows Phone-toestellen op de markt komen, op dit moment komen alle Windows Phone-toestellen bij Nokia en inmiddels dus Microsoft vandaan.

Voor Microsoft zou het een stuk makkelijker zijn als een paar grote fabrikanten weer Windows Phone-toestellen gaan maken. Het succes van Android is ook niet alleen aan Google toe te schrijven, ook Samsung heeft hierin een behoorlijk aandeel gehad.