2min Devices

T-Mobile biedt eind 2014 in twintig stedelijke gebieden 4G aan

T-Mobile heeft bekendgemaakt dat het eind 2014 in de top twintig stedelijke gebieden 4G-dekking zal aanbieden. Volgens T-Mobile kunnen dan 70 tot 80 procent van hun klanten gebruik maken van het 4G-netwerk. Klanten gebruiken 128 procent meer data in gebieden waar netwerk is gemoderniseerd.

Waar KPN al een landelijk dekkend 4G-netwerk heeft en Vodafone in september van dit jaar een landelijk dekkend netwerk zal hebben, neemt T-Mobile veel meer tijd voor het uitrollen van 4G. T-Mobile verwacht eind 2014 pas 70 tot 80 procent van de klanten te kunnen voorzien van 4G.

T-Mobile zal voornamelijk 4G-dekking bieden in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant. Uiteindelijk wil T-Mobile eind 2015 het grootste gedeelte van Nederland hebben voorzien van 4G, het bedrijf wil niet spreken over landelijke dekking, maar over een dekking van meer dan 90 procent van Nederland.

T-Mobile rolt naast het 4G-netwerk ook een verbeterde versie van 3G uit met een beter bereik. Hierdoor kunnen klanten die nog geen 4G-toestel hebben ook gebruik maken van sneller mobiel internet. Volgens T-Mobile wordt op de delen van het netwerk die al zijn vernieuwd, zo’n 128 procent meer data verbruikt.

Inmiddels kunnen ongeveer 50 procent van de klanten van T-Mobile gebruik maken van 4G, maar aangezien lang niet iedereen een toestel heeft met ondersteuning voor 4G valt het aantal in de praktijk lager uit. Op dit moment maken ongeveer 500.000 klanten van het bedrijf gebruik van 4G. Bij KPN ligt dat aantal al op 1,4 miljoen en bij Vodafone op 900.000.