1 min

LG heeft samen met Google een firmware-update ontwikkeld en uitgebracht voor de LG G Watch. De update moet ervoor zorgen dat er geen constante spanning meer staat op de oplaadpinnetjes en gebruikers geen last meer hebben van huidirritatie en brandwondjes.

De LG G Watch kan ervoor zorgen dat je huid gaat irriteren of zelfs brandwondjes op loopt. Op de achterkant van het horloge zitten metalen pinnetjes waarmee het horloge kan worden opgeladen in een meegeleverde houder. Er blijft echter constant spanning op deze pinnetjes staan waardoor deze in combinatie met zweet of vocht op de arm kan zorgen voor huidirritatie of zelfs kleine brandwondjes.

De firmware-update die nu Over-The-Air (OTA) wordt verspreidt zal de spanning op de pinnetjes uitschakelen, tenzij het horloge in zijn houder zit. Hierdoor kan het horloge de huid niet meer aantasten. Volgens LG en Google hebben slechts een klein aantal LG G Watch-toestellen last van dit probleem, dus mocht je een LG G Watch hebben, dan is de kans klein dat je er ook last van hebt, maar voor de zekerheid is het wel verstandig de update zo snel mogelijk te installeren.