2min Devices

LG licht weer tipje van sluier eerste Android Wear-horloge

LG heeft een teaservideo over de G Wath gepubliceerd. Naar verwachting wordt de G Watch het eerste apparaat met Android Wear, een afgeslankte versie van Google’s mobiele besturingssysteem dat speciaal op wearables is gericht.

De G Watch wordt volgens LG dé definitie van de smartwatch. Er zijn al verschillende partijen die smartwatches op de markt hebben gebracht, zoals de Samsung Gear Fit (review) en Sony SmartWatch 2 (review). Vooralsnog wisten de wearables ons echter niet te overtuigen.

Met de komst van Android Wear komt hier wellicht verandering in. Google heeft een speciaal licht besturingssysteem ontwikkeld voor gebruik op wearables. Dat zorgt waarschijnlijk voor een goede accuduur, doordachte interface en grote compatibiliteit, waar de huidige producten nog in tekort schieten.

In de video van LG is te zien dat het horloge water- en stofdicht zal zijn. Ook is al bekend dat het scherm van het horloge continu is ingeschakeld. LG zal er ongetwijfeld voor zorgen dat dit een beperkte weerslag op de accuduur zal hebben. Dit zijn overigens zaken die we al eerder hadden vernomen.

Het is nog altijd de vraag wanneer LG de G Watch precies zal uitbrengen. Gezien het uitbrengen van de teaser zal meer nieuws snel volgen. Mogelijk wordt de G Watch gelijktijdig met de LG G3 uitgebracht, een presentatie van de nieuwe high-end smartphone staat gepland op 27 mei. Sinds vorige week heeft Android ondersteuning gekregen voor Android Wear-apparaten.