Google heeft besloten dat niet alleen tablets ondersteuning moeten hebben voor meerdere gebruikers maar ook smartphones. Daarom zal de volgende grote Android-versie, Android L, de mogelijkheid krijgen om meerdere gebruikers aan te maken op een smartphone, ook kunnen er dan beperkingen worden ingesteld.

Op Android-tablets bestaat al sinds Android 4.2 de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken. Hierbij kan de hoofdgebruiker dan ook instellen welke apps er mogen worden gebruikt, ook kunnen Play Store-aankopen worden uitgeschakeld voor andere profielen. Deze functionaliteit lijkt nu ook naar de Android smartphones te gaan komen, als we deze melding in de bugtracker mogen geloven.

Een tablet wordt vaker door het hele gezin gebruikt terwijl een smartphone vaker persoonsgebonden is, toch is de uitbreiding van deze functie niet heel vreemd. Vooral voor volwassenen met kinderen is deze functie een welkome toevoeging, zij kunnen nu een profiel aanmaken waarbij hun kinderen wel een spelletje kunnen spelen op hun telefoon, maar niet bij al hun gegevens kunnen komen.