1 min

Android 4.2 ofwel Key Lime Pie zal ondersteuning krijgen voor meerdere gebruikers waardoor meerdere personen gebruik kunnen maken van dezelfde tablet. In Android Jelly Bean is de benodigde code al ingebouwd, maar deze wordt nog niet gebruikt.

Omdat het logisch is om een tablet met meerdere mensen te gebruiken zal de ondersteuning zich beperken tot tablet-systemen. Smartphones zijn minder gebaat bij een dergelijke functie en zullen daar in de regel dus ook geen ondersteuning voor krijgen.

Google zou met ondersteuning voor meerdere accounts een unieke functie kunnen brengen voor tablets. Vooralsnog zijn er geen systemen waarbij een dergelijke functie reeds is ingebouwd en zodoende kan Google dus de eerste zijn. Overigens biedt Windows Phone 8 wel een gastaccount en Sony heeft een vergelijkbare functie ontwikkeld voor de Xperia Tablet S. Windows 8 zal natuurlijk wél de mogelijkheid bieden om met meerdere gebruikers aan de gang te gaan op één tablet.

Android 4.2 wordt naar verwachting op 29 oktober uit de doeken gedaan. Google zou op die dag onder andere een 10 inch Nexus-tablet van Samsung en een Nexus-smartphone van LG presenteren. Deze toestellen zullen draaien op Android 4.2.