2min

Android zal in de toekomst het gebruik van meerdere accounts gaan ondersteunen. Dit blijkt uit de broncode van het besturingssysteem. In welke versie deze ondersteuning precies wordt ingevoerd is nog onduidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat Google al enige tijd bezig is met de ontwikkeling van deze nieuwe feature. Zo gaan de eerste regels commentaar over het gebruik van meerdere accounts al meer dan een jaar terug. Zo wordt er bijvoorbeeld verwezen naar andere mappen voor het opslaan van data. Wanneer men in de huidige versies van Android content op wil slaan gebeurd dat in de map data. In de aangepaste code wordt er echter verwezen naar de map data/user/0. De variabele achter de map user zal dan voor elke gebruiker anders zijn.

Daarnaast zijn er nog enkele andere verwijzingen gevonden die kunnen worden gekoppeld aan het gebruik van meerdere accounts. Hierbij is één wijziging overduidelijk voor ondersteuning van meerdere accounts. Op 4 mei 2011 wordt er namelijk gesproken over de "Mulit-User – 1st major checkin". In die code wordt er gerefereerd naar het wisselen tussen meerdere accounts. Wanneer Google de nieuwe ondersteuning zal gaan introduceren is nog onbekend. Voorlopig blijft het bij de kennis dat de feature in ontwikkeling is.

Als we logisch nadenken over het gebruik van deze feature dan ligt het voor de hand dat dit vooral handig gaat zijn op tablets. Tablets worden in tegenstelling tot smartphones veel vaker gebruikt door meerdere personen. Een tablet wordt vaker gebruikt door het hele gezin, het is dan wel fijn als niet iedereen bijvoorbeeld de e-mail van de hoofdgebruiker kan lezen.