2min

Het Japanse bedrijf Sharp heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd, waarbij de randen rondom het scherm zeer minimaal zijn, afgezien van de onderkant. De voorkant bestaat voor 82 procent uit het scherm, wat aanzienlijk hoger is dan bij concurrenten.

Van de gebruikelijke merken is LG het merk dat het meeste werk maakt van het verkleinen van de bezel. Zo bestaat de voorkant van de LG G2 (review) en G3 (review) voor respectievelijk 75,7 en 76,4 procent uit scherm. Sharp klapt daar met de Crystal echter flink overheen: 82 procent van de voorkant wordt ingenomen door het scherm.

De randen aan de zijdes en bovenkant zijn zo goed als verwaarloosbaar. Enkel onder het scherm zit een relatief groot oppervlak dat niet door het scherm wordt beslagen. Hier heeft Sharp onder andere een speaker en camera verwerkt, waardoor gebruikers de telefoon waarschijnlijk moeten omdraaien om te kunnen bellen. Beide smartphones zijn uitgevoerd met Android 4.4 KitKat.


De Sharp Crystal X is voorzien van een scherm van 5,5 inch, dat een Full HD-resolutie (1920 bij 1080 pixels) toont. Verder is er een Snapdragon 801-chipset met een quad-core processor die tikt op 2,3 GHz, 2GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte.

Ook is er de Crystal, met een schermgrootte van 5 inch en een HD-resolutie (1280 bij 720 pixels), hierbij neemt het scherm 78 procent van de voorzijde in. Deze smartphone beschikt over een Snapdragon 400-chipset met een quad-core processor op 1,2 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 1,5GB en er is 8GB opslagruimte.


Sharp zal de Crystal X al in augustus op de markt brengen, voor de Crystal X moet tot december gewacht worden. Wegens incompatibiliteit met de telecomnetwerken in België en Nederland komen de toestellen hier waarschijnlijk niet in de winkel te liggen.