1 min

Volgens het doorgaans betrouwbare SamMobile zal de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung binnenkort op de proppen komen met nog drie metalen smartphones. De toestellen dragen de aanduiding SM-A300, SM-A500 en SM-A700.

Samsung kondigde eerder deze maand de Galaxy Alpha aan, wat voor het bedrijf het eerste toestel met een metalen behuizing is. Het lijkt er echter op dat de Zuid-Koreanen de smaak te pakken hebben, want er zijn op korte termijn nog drie vergelijkbare modellen op komst, als we SamMobile kunnen geloven.

De nieuwe smartphones zouden worden voorzien van een bovenmaats goede camera aan de voorkant, maar precieze details blijven nog achterwege. Van Samsung wordt verondersteld dat het begin september ook met de Galaxy Note 4 komt, waarbij de camera op de voorzijde foto’s in 3,7 megapixel kan schieten.

Het toestel dat wordt aangeduid met SM-A300 zal een resolutie van 540 bij 960, de SM-A500 en SM-A700 beschikken over 720 bij 1280 pixels. Het is onduidelijk hoe groot de schermen van de smartphones worden, maar afgaande op deze resoluties zal Samsung niet boven de 5 inch gaan zitten.

De toestellen zouden in het derde kwartaal van het jaar op de markt gebracht worden, dus uiterlijk in september. Mogelijk krijgen we tijdens de IFA-beurs meer te horen. Samsung organiseert dan een persconferentie.