1 min

Google zal de tweede versie van Android Wear al binnenkort beschikbaar stellen, meldt Android Police. De meest belangrijke toevoegingen zullen vermoedelijk die van ondersteuning voor GPS-modules en bluetooth-koptelefoons zijn.

De update voor Android Wear-apparaten zal mogelijk vanaf 15 oktober verspreid worden. Omdat Google Android Wear flink heeft afgeschermd voor fabrikanten is het goed mogelijk dat de update al snel over alle apparaten is verspreid. Dit is een groot verschil met Android, waar fabrikanten het besturingssysteem tot in detail kunnen aanpassen, waardoor het gereedmaken en uitrollen van nieuwe updates ook een ellenlang proces is.

Android Wear 2.0 zal waarschijnlijk ondersteuning voor GPS-modules en bluetooth-koptelefoons brengen. Sony kondigde met de SmartWatch 3 bijvoorbeeld al een horloge met GPS-ondersteuning aan. Dit heeft een groot voordeel: dankzij dit soort horloges kan je je smartphone thuislaten als je bijvoorbeeld een rondje gaat rennen. Hoe nadelig het GPS-signaal voor de accuduur is, moeten we nog wel afwachten.

Android Police is volledig overtuigd van de waarheid van het gerucht, maar kan het bewijs om verschillende redenen niet publiceren.