2min Devices

Android Wear 2.0 krijgt geïntegreerde Play Store

Android Wear 2.0 krijgt geïntegreerde Play Store

Google heeft alweer de derde previewversie van Android Wear 2.0 beschikbaar gemaakt, belangrijkste toevoeging in deze versie is de Google Play Store. Het zal straks mogelijk worden om vanaf de wearables direct een app te installeren. Android Wear 2.0 moet begin 2017 beschikbaar komen.

Google is druk bezig om Android Wear te verbeteren, dat zal ook wel moeten want veel fabrikanten zijn ontevreden over deze speciale Android-versie. Voornamelijk het gebruik aan mogelijkheden om het besturingssysteem aan te passen is de fabrikanten een doorn in het oog. Het is nog niet duidelijk in hoeverre Google tegemoet gaat komen aan die kritieken. Samsung heeft inmiddels Android Wear laten vallen en werkt alleen nog met Tizen voor wearables. Huawei zou in gesprek zijn met Samsung om ook Tizen te gaan toepassen op de wearables van het Chinese merk. Dat zou voor Google een flinke tegenvaller zijn.

Google probeert gebruikers en ontwikkelaars in elk geval te betrekken bij de ontwikkeling door deze previewversies uit te geven. De toevoeging van de Google Play Store klinkt goed, maar of het ook prettig werkt is nog even afwachten. Het zoeken en installeren van apps op een horloge moet wel intuïtief verlopen. Tot op heden moest je altijd via een smartphone de apps selecteren die je wilde installeren op je smartwatch.

Naast de toevoeging van de Google Play Store zijn er vooral nog kleine verbeteringen.