1 min

Voor ontwikkelaars is de zogenaamde "Gold Master" van iOS 8 nu al beschikbaar. Deze "Gold Master" is de definitieve versie van iOS 8 die straks verspreidt gaat worden naar alle gebruikers. De update naar iOS 8 komt volgende week beschikbaar voor alle apparaten die iOS 8 ondersteunen.

Apple start volgende week woensdag met het verspreiden van de update naar iOS 8. De update kan straks geïnstalleerd worden over-the-air of via iTunes. Als we kijken naar de lijst met apparaten die de update ontvangen dan is die redelijk fors, meest opvallende product dat ontbreekt op deze lijst is de iPhone 4. Gebruikers met een iPhone 4 zullen dus blijven steken op iOS 7 en kunnen niet meer upgraden.

Voor gebruikers met een iPhone 4s, 5, 5c en 5s is iOS 8 wel gewoon beschikbaar als update. Hetzelfde geldt voor de iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Mini en iPad mini Retina. Tot slot brengt Apple de update van iOS 8 ook nog naar de 5e generatie iPod Touch.

Met het updaten van alle bestaande apparaten wordt ook de weg vrij gemaakt voor de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 plus. Op vrijdag 19 september gaat de iPhone 6 in de verkoop, maar slechts in een beperkt aantal landen, waaronder de Verenigde Staten. In Nederland en België moeten we wachten tot vrijdag 26 september, een weekje later. De iPhone 6 is verkrijgbaar vanaf 699 euro, de iPhone 6 plus vanaf 799 euro.