De nieuwe versie van iOS zal beschikbaar komen voor alle apparaten die ook iOS 7 draaien, afgezien van de iPhone 4. De smartphone uit 2010 is het enige toestel dat vanaf de nieuwe release uitgefaseerd zal worden.

Bij de introductie van een nieuwe iOS-versie is het gebruikelijk dat de ondersteuning van een reeks producten op zijn eind loopt. In dit geval gaat dat echter enkel voor de iPhone 4 op. Dat betekent dat een oudgediende zoals de iPad 2 nog minstens een jaar mee zal kunnen.

De compatibiliteit met iOS 8 is daarmee als volgt: iPad 2 en nieuwer, iPhone 4S en nieuwer en de vierde generatie van de iPod touch en nieuwer. Apple verwacht iOS 8 in de herfst uit te brengen, zonder twijfel in combinatie met een reeks nieuwe producten zoals de iPhone 6.

iOS 8 brengt vele verbeteringen zoals bijvoorbeeld een applicatie voor fitness-toepassingen en huisautomatisering, ondersteuning voor toetsenborden van derden, de mogelijkheid om audio- en videoberichten te versturen via iMessage, een bestandsbeheerder voor iCloud en de beveiliging van apps van derden via Touch ID.