Geïnteresseerden hebben sinds gisterenavond de mogelijkheid om een iPhone 6 of iPhone 6 Plus te reserveren om aanstaande vrijdag op te halen in de Apple Store. Mensen die dit van plan zijn moeten snel zijn, op het moment van schrijven zijn veel modellen al niet meer beschikbaar.

Als je ene iPhone 6 Plus wilt hebben, vis je sowieso achter het net. De grote iPhone is in geen enkele kleur of opslagcapaciteit nog te reserveren. Van de iPhone 6 zijn nog modellen met 16GB opslagruimte verkrijgbaar via de speciale pagina, maar het is de vraag hoe lang dit nog het geval is. Apple meldt dat de voorraad elke dag om 0:00 wordt bijgewerkt. Het kan dus de moeite lonen om rond die tijd even de pagina opnieuw te checken.

Het mooie van het reserveren van een iPhone is dat je zeker weet dat er een exemplaar voor je klaarligt als je je komende vrijdag richting Amsterdam, Den Haag of Haarlem begeeft. Mensen die gewoon aansluiten in de rij voor de winkel hebben die zekerheid absoluut niet. Het is namelijk niet te zeggen hoe groot de voorraad van Apple is.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden vanaf 26 september in de winkels gelegd en komen beschikbaar in de kleuren goud, spacegrijs en zilver. De smartphones zijn verkrijgbaar met 16, 64 of 128GB opslagruimte.