1 min

Japanse media meldden op basis van bronnen dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus op 9 september worden gepresenteerd, bestellen is mogelijk vanaf 11 september, maar daadwerkelijk leveren en kopen in de winkel is mogelijk vanaf 18 september.

Dat er nieuwe iPhones worden gepresenteerd begin september lijkt vast te staan. Dat is de afgelopen jaren telkens het geval geweest en er is geen reden om aan te nemen dat Apple hiervan gaat afwijken. Volgens Japanse media vind de presentatie plaats op 9 september, een datum die inmiddels al vaker is opgedoken.

Volgens de media wordt het mogelijk om vanaf vrijdag 11 september een pre-order te plaatsen voor de nieuwe iPhone en kunnen deze op 18 september worden afgehaald in de Apple Stores. Ook kunnen de nieuwe iPhones in de Apple Stores worden gekocht vanaf 18 september, zolang de voorraad strekt.

De introductie in Nederland zal overigens niet op 18 september zijn, de afgelopen jaren zat er steeds een week tussen de eerste introductie en de introductie in Nederland en België. Als Apple daaraan vasthoudt zou de nieuwe iPhone vanaf 25 september te verkrijgen zijn in Nederland en België.

Daarmee krijgen de Apple iPhone 6 (review) en Apple iPhone 6 Plus (review) een opvolger. Volgens geruchten van vorige week komt er ook een iPhone 6c, de opvolger van de iPhone 5c (review).