Samsung heeft een nieuwe telg uit de Galaxy Mega-reeks gepresenteerd. De Galaxy Mega 2 heeft een scherm van 6 inch en beschikt over een chipset die 64bit-commando’s ondersteunt.

De Galaxy Mega-reeks is nog relatief jong. Vorig jaar lanceerde Samsung twee modellen, waarvan alleen de grootste in onze regio werd uitgebracht. De Galaxy Mega 6.3 (review) beschikt over een TFT-scherm van 6,3 inch. De Galaxy Mega 2 doet wat betreft schermgrootte een klein stapje terug en beschikt over een scherm van 6 inch. Daarop worden 720 bij 1280 pixels getoond.

Het is niet geheel duidelijk welke chipset Samsung voor de Galaxy Mega 2 gebruikt, maar hoogstwaarschijnlijk betreft het de Snapdragon 410 van Qualcomm. Deze chipset ondersteunt commando’s in 64bit en heeft een quad-core processor aan boord. Het werkgeheugen bedraagt 1,5GB en er is 16GB opslagruimte, ook is de ondersteuning voor microSD.

De camera op de achterkant schiet foto’s in 8 megapixels, de sensor op de voorkant beschikt over 2,1 megapixel. De Galaxy Mate 2 draait op de meest recente versie van Android.

Het is op dit moment niet duidelijk of en wanneer de Galaxy Mega 2 naar Europa komt en wat voor adviesprijs Samsung dan zal hanteren.