1 min Devices

‘Opvolger Windows 8 heet mogelijk Windows TH en wordt gratis’

Gedurende het weekend is een website van Microsoft ontdekt, waar gesproken wordt over de opvolger van Windows 8 met de naam Windows TH. Het lijkt erop dat Microsoft de nieuwe Windows-variant gratis zal aanbieden.

De naam Windows TH verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de codenaam Treshold en fungeert mogelijk nog als een tijdelijke aanduiding. Deze aanduiding zou echter niet geheel ongebruikelijk zijn, in het verleden bracht Microsoft bijvoorbeeld ook Windows ME en Windows XP uit. De website waar Windows TH vermeld wordt is na de vondst overigens offline gehaald.

Het is niet voor het eerst dat wordt beweerd dat de nieuwe Windows-versie gratis verspreid zal worden, maar nu meldt een medewerker van Microsoft dit nieuws zelf. Andreas Diantoro, president van de Indonesische afdeling van Microsoft, meldde in Jakarta dat Windows 8-gebruikers gratis kunnen upgraden naar de volgende versie.

Microsoft houdt komende dinsdag een evenement waarbij de toekomst van Windows wordt besproken, mogelijk komen we dan over beide kwesties meer te weten.

Bron:The Verge