3min

HTC heeft vanavond een nieuw product en een nieuw merk gepresenteerd. RE is het nieuwe merk en tevens product van HTC. De RE is een handzame camera die je in je hand kan houden en waarmee je eenvoudig een foto of video-opname kan maken, daarnaast is het product ook ideaal te gebruiken als spycam.

HTC gaat een poging doen met een compleet nieuw merk en product, RE wil proberen de markt voor compactcamera’s te veranderen en veroveren. De RE is vooral gericht op het snel en makkelijk maken van een foto of video, nog sneller dan met je smartphone. Het enige wat je hoeft te doen is de RE uit je broekzak te halen en op de knop bovenop het apparaat te drukken, het toestel hoeft niet eerst op te starten, maar staat direct klaar om een foto te maken.

Zoals op de foto’s is te zien, beschikt de RE niet over een scherm of zoeker, je mikt op gevoel waar je een foto van wilt maken en drukt op de knop, of je houdt deze ingedrukt en dan wordt er gestart met een video-opname. Doordat de RE beschikt over een camera van 16 megapixels en een lens met een hoek van 146 graden, kan je eigenlijk niet mis schieten.

De RE kan zoals gezegd ook video’s opnemen en dat kan in Full HD-kwaliteit met 30 frames per seconde. Ook is er de mogelijkheid om video’s op te nemen in slowmotion, waarbij het beeld vier keer wordt vertraagd. Bij slowmotion is de maximale opnameresolutie beperkt tot HD (720p). Tot slot is er de mogelijkheid om een timelapse te maken, waarbij je zelf kan bepalen hoevaak een foto gemaakt moet worden. Op de RE is overigens één HD-microfoon aanwezig, om geluid op te nemen.

Bij het maken van een foto of video geeft de RE feedback via geluid en een ledje in de knop. Het geluid kan je overigens wel uitschakelen, waardoor de RE ook als spycam inzetbaar is.

De RE heeft twee sensoren, zodra je de camera vastpakt weet het toestel dat je van plan bent om een foto of video te maken en begint het toestel al te focussen. Ook weet het toestel te bepalen hoe deze wordt vastgehouden met een ingebouwde gyroscoop, het kan op die manier ook het beeld meedraaien als je het toestel een kwartslag draait.

Standaard wordt de RE geleverd met een microSD-kaartje van 8GB, maar deze kan je vervangen door een exemplaar van maximaal 128GB. Aan de onderkant van de RE zit een standaard 1/4 inch tripod-connectie. Je kan de RE dus op een normaal statief vastschroeven. Ook zullen er verschillende accessoires beschikbaar komen, zodat je de RE kan gebruiken tijdens verschillende activiteiten.

Aangezien de RE maar over één knop en een aantal ledjes beschikt is het niet mogelijk het apparaat direct te configureren. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een Android-smartphone of -tablet, of een iPhone of iPad. Met een app is het mogelijk om de RE te configureren en bijvoorbeeld een timelapse in te stellen, ook kan je een smartphone of tablet gebruiken als zoeker. De RE verbindt via Bluetooth 4.0 Low Energy met je smartphone of tablet.

De RE komt begin 2015 beschikbaar op de Nederlandse en Belgische markt voor 229 euro, in de kleuren koraalrood, lichtgroen, donkerblauw en wit.