De Re-camera van HTC krijgt de mogelijkheid om live videobeelden te streamen naar YouTube, wel is hiervoor een Android-smartphone nodig welke is gekoppeld aan de Re. De Re gebruikt de actieve verbinding van de smartphone om de beelden naar YouTube te streamen, dit kan een mobiele- of wifi-verbinding zijn.

De Re-camera beschikte in eerste instantie niet over deze functie, maar via een software-update die vandaag kan worden geïnstalleerd wordt de mogelijkheid om YouTube-beelden te streamen toegevoegd. Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar voor Android-smartphones, voor iOS moet later een software-update volgen die dezelfde functie toevoegt.

In de bijbehorende smartphone-app kan een koppeling worden gemaakt met YouTube, zodat de app ook toegang heeft tot het YouTube-kanaal van de gebruiker. Video’s kunnen uiteraard met iedereen worden gedeeld maar ook privé worden gehouden zodat alleen gebruikers met de specifieke link de video kunnen bekijken.

HTC heeft ervoor gekozen de handzame camera uit te brengen onder een apart merk genaamd Re. Het product is pas sinds kort op de markt en het is ook nog onduidelijk hoe succesvol het Re-merk zal worden. Voor meer informatie zie de presentatie van de Re.