1 min

Bronnen binnen de productieketen beweren dat de verkoop van de Surface Pro 3 zo tegenvalt, dat Microsoft overweegt om de stekker uit de productlijn te trekken. Hoe serieus we de bewering moeten nemen is moeilijk te zeggen.

Volgens verschillende bronnen binnen de productieketen is Microsoft aan het overwegen om de Surface-lijn stop te zetten. Hoewel wij op de redactie de Surface Pro 3 (review) wellicht wel de beste productieve tablet vinden, loopt de markt nog niet warm voor de grote tablet. Dat is ondanks de kwaliteit van het product wellicht ook niet heel verrassend, de prijs ligt erg hoog.

De verkoopcijfers van de Surface Pro 3 zouden momenteel nog niet de mijlpaal van 1 miljoen stuks overschrijden en zijn daarmee veel lager dan Microsoft had verwacht. Ook wordt er volgens de bronnen niet meer "agressief" gewerkt aan de ontwikkeling van een volgende generatie, Microsoft "zal de productlijn waarschijnlijk de nek omdraaien". Volgens DigiTimes hebben de eerste twee generaties van de Surface Pro gezamenlijk een verlies van 1,7 miljard dollar veroorzaakt.

Natuurlijk betreft het hier slechts beweringen, het is goed mogelijk dat deze uit de lucht gegrepen zijn. Op de redactie hopen we in ieder geval dat Microsoft het werk aan de Surface-lijn voortzet omdat het bedrijf er nu in slaagt om unieke en goede tablets uit te brengen. Het verlies van meerdere miljarden zal aandeelhouders echter niet vrolijk stemmen.