2min Devices

Gemiddelde smartphone-gebruiker kijkt 221 keer per dag op telefoon

Op basis van het onderzoek van het Britse marketingbureau Tecmark kijkt de gemiddelde smartphone-gebruiker 221 keer per dag op zijn telefoon. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 smartphone-bezitters.

Uit het Britse onderzoek komt naar voren dat smartphone-bezitters erg verbonden zijn en zich steeds afhankelijker voelen met hun telefoon. In totaal halen smartphone-gebruikers gemiddeld 221 keer per dag een telefoon tevoorschijn om erop te kijken, dat is gemiddeld eens per vier minuten.

Dagelijks maken mensen gemiddeld 3 uur en 16 minuten gebruik van hun smartphone. In deze tijd worden de 221 taken afgerond waarvoor de telefoon wordt ingeschakeld. Inmiddels heeft de smartphone het bekende kopje koffie verslagen in de ochtend, veel gebruikers kijken ’s morgens als eerste op een smartphone nog voordat ze iets anders doen. Zo worden in bed de eerste e-mails, Facebook-updates en het nieuws gelezen, ook worden vaak nog berichten uitgewisseld met een of twee vrienden.

In het dagelijks gebruik worden smartphones meer gebruikt voor praktische zaken, zoals bankzaken, treintijden opzoeken. De meest gebruikte toepassingen op smartphones blijven echter spelletjes en sociale media.

Veel mensen zijn zich er inmiddels niet meer van bewust hoe vaak ze hun smartphone gebruiken, het is een tweede natuur geworden een soort reflexmatig gebruiker. Uit het onderzoek gaven vier van de 10 respondenten aan hun e-mail te hebben gelezen zonder er over nagedacht te hebben.