2min

Apple kondigde gisteren verschillende nieuwe producten aan, waaronder een nieuwe iPad mini. De iPad mini 3 is ten opzichte van zijn voorganger echter nauwelijks een vooruitgang. Op papier is het enige verschil de toevoeging van een Touch ID-vingerafdrukscanner.

De specificaties van de goedkoopste modellen van de iPad mini 2 (review) en iPad mini 3 zijn vrijwel identiek, afgezien van de toevoeging van een Touch ID-scanner bij de nieuwe tablet. Zaken als de Apple A7-processor, 1GB werkgeheugen en de Retina-resolutie blijven gelijk. Wel is de iPad mini 3 ook beschikbaar in een nieuwe kleurstelling met een goudkleurige behuizing.

Als je overweegt om een iPad mini 3 met meer opslagruimte aan te schaffen, ga je er wel op vooruit. Apple hanteerde voorheen vier opslagformaten: 16, 32, 64 en 128GB, waarbij steeds 100 euro extra gerekend werd, maar daar komt verandering in. Bij de iPad mini 3 is de 32GB-optie geschrapt en zijn de opties met 64- en 128GB zodoende 100 euro goedkoper geworden.

De iPad mini 3 is momenteel al terug te vinden in de Online Apple Store, maar nog niet te bestellen. Het goedkoopste model kost 399 euro, voor 64 en 128GB moet respectievelijk 100 en 200 euro bijgelegd worden. Een model met ondersteuning voor mobiele netwerken kost 120 euro extra.

iPad mini & iPad mini 2 blijven in assortiment

Apple maakte gisteren bekend dat de iPad mini en iPad mini 2 in het assortiment blijven. Daarmee wordt de iPad mini 2 wellicht een interessant aanbod, omdat de prijs omlaag is gegaan naar 299 euro. De originele iPad mini gaat voor 249 euro over de toonbank.

Apple presenteerde gisteren tevens de iPad Air 2, de dunste iPad tot op heden.