1 min

Volgens bronnen uit de Taiwanese productieketen is Apple niet meer van plan om een nieuwe iPad mini op de markt te brengen. Het Amerikaanse bedrijf zou de aandacht verleggen richting een grotere iPad.

Eind 2015 zal Apple de iPad mini-productlijn de nek omdraaien, zo verwachten de bronnen. Apple komt volgend jaar volgens geruchten met een grotere iPad en zou meer aandacht aan dat product willen besteden. De iPad Pro -zoals de tablet vaak wordt genoemd- zou een scherm van 12,2 inch krijgen. Ook zouden de verkoopcijfers van de kleine tablet tegenvallen.

Dit zou ook verklaren waarom de iPad mini 3 (review) zo’n minieme update is ten opzichte van de voorganger. De iPad mini 3 heeft een Touch ID-scanner, een optie voor een goudkleurige behuizing en intern vinden we ook een NFC-chip. Verder is de kleine tablet zo goed als identiek aan de iPad mini 2 (review).

De stap om geen nieuwe kleine iPad meer uit te brengen zou niet ongehoord zijn. Apple kwam dit jaar ook met de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review), beide voorzien van een groter scherm dan de iPhone 5S (review).