Nu de lancering van Android 5.0 Lollipop aanstaande is, zijn fabrikanten ook druk aan de slag met de ontwikkeling van updates. HTC zal de huidige interface klaarblijkelijk ook flink op de schop nemen, zo blijkt uit de eerste screenshots van de Sense 7-interface.

HTC Sense 7 zal -afgaande op de uitgelekte screenshots- aardig vasthouden aan het Material Design van Google. In de eerste screenshots zien we slechts een klein deel van het geheel, namelijk de weergave van software informatie en de accu. Het is natuurlijk wel mogelijk dat de afbeeldingen nep zijn.

De screenshots zijn vermoedelijk genomen op een HTC One M8 (review) die een vroege versie van de nieuwe firmware draait. HTC heeft beloofd dat deze smartphone binnen 90 dagen na lancering van Lollipop een upgrade zal ontvangen. Vermoedelijk komen de update naar Android 5.0 Lollipop en HTC Sense 7 gelijktijdig voor HTC-toestellen.

Naast de One M8 zullen ook de One M7, One mini en One mini 2 in ieder geval een update naar Android 5.0 Lollipop ontvangen.