Een 23 jarige Nederlander heeft in de Verenigde Staten 10 jaar cel gekregen voor het handelen in drugs via Silk Road. Silk Road was een illegale marktplaats die alleen via het Tor-netwerk op internet te bereiken was, het zogenaamde Dark net. Via het Tor-netwerk is de locatie en identiteit van een gebruiker extreem moeilijk te achterhalen.

De 23 jarige Nederlander uit Woerden riskeerden een celstaf van 40 jaar als hij niet zo meewerken met de Amerikaanse justitie. Uiteindelijk heeft hij door zijn medewerking een lagere straf gekregen en moet hij 10 jaar in de gevangenis zitten, ook mag hij een deel van zijn straf in Nederland uitzitten.

De Nederlander die bekend is onder de naam Maikel S. zou in totaal zeker 10.000 transacties hebben uitgevoerd via Silk Road. Daarmee was hij een van de grotere handelaren op Silk Road. Hij liep uiteindelijk tegen de lamp toen de FBI hem naar Miami lokte en daar kon arresteren. Hij besloot uiteindelijk mee te werken met de Amerikaanse justitie en daardoor kon Ross Ulbricht worden opgepakt, het brein achter Silk Road.