1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens een tipgever van Phone Arena zal de volgende Samsung Galaxy Note-smartphone worden uitgerust met een scherm van 5,9 inch, waarop een 4K-resolutie wordt weergegeven. Daarmee zou het toestel maar liefst 746 pixels per inch tonen.

De eerste geruchten over smartphones met 4K-schermen beginnen op gang te komen. Eind oktober gaf Sharp bijvoorbeeld aan dat het van plan is om in 2016 met 4K-schermen voor smartphones op de proppen te komen. Het lijkt erop dat Samsung al eind 2015 met dergelijke schermen op de markt wil komen.

De Galaxy Note 5 zal volgens een tipgever voorzien worden van een schermgrootte van 5,9 inch en een 4K-resolutie (2160 bij 3840 pixels). Traditioneel gezien lanceert Samsung de nieuwe phablet op de IFA-beurs in Berlijn, welke jaarlijks in september plaatsvindt. Dit jaar kwam het Zuid-Koreaanse bedrijf op die locatie met de Galaxy Note 4 (review). De Galaxy Note 4 heeft een Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels.

De lancering van de Galaxy Note 5 lijkt nog ver weg en zodoende benadrukken wij dat het gerucht met een korreltje zout genomen kan worden.