2min

Samsung gaat tijdens de IFA weer de nieuwe Galaxy Note presenteren en dit jaar is dat de Samsung Galaxy Note 5, dat toestel krijgt volgens bronnen van Sammobile een scherm van 5,67 inch, zal beschikken over een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en het ontwerp zal in lijn zijn met de Samsung Galaxy S6.

Deze keer heeft Sammobile op basis van anonieme bronnen details naar buiten gebracht over de nieuwe Galaxy Note van Samsung. Of deze details ook kloppen weten we pas tijdens de IFA begin september in Berlijn. Dat Samsung tijdens de IFA de nieuwe Samsung Galaxy Note 5 zal presenteren is niet echt een verassing, het bedrijf gebruikt deze beurs al jaren voor de introductie van de Galaxy Note.

De Samsung Galaxy Note 5 beschikt naar verluidt dus over een scherm van 5,67 inch, wat even groot is als zijn voorganger, de Galaxy Note 4 (review), en nog steeds een stuk groter dan de Galaxy S6 (review) met 5,1 inch. Uiteraard beschikt het scherm over een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant zou Samsung hebben gekozen voor een nieuwe Exynos-chip, de Exynos 7422 processor. Samsung zou er opnieuw voor kiezen om vooral onderdelen van eigen makelij te gebruiken, zowel de chip, werkgeheugen, opslaggeheugen en scherm komen allemaal uit de eigen fabrieken.

De nieuwe chip van Samsung is waarschijnlijk opnieuw een stuk energiezuiniger omdat Samsung erin geslaagd zou zijn nog meer onderdelen in één chip te steken. Zo zouden zowel de 64bit octa-core procesosr, de grafische processor, het werkgeheugen, de opslagcapaciteit en het LTE-modem zijn samengevoegd in één chip. Dat zou voor het eerst zijn en dat kan in theorie de nodige prestatiewinst en extra accuduur opleveren, of dat ook het geval is zal de praktijk moeten gaan uitwijzen.

Wat opmerkelijk is aan de details van Sammobile is dat er geen Edge-variant komt van de Galaxy Note 5. Samsung zou ervoor hebben gekozen om alleen een rechte platte variant te maken van Galaxy Note 5. Wel zou het bedrijf werken aan een nieuwe Galaxy S6 Edge Plus. Waarbij de Galaxy S6 Edge Plus ook zal beschikken over een 5,67 inch scherm. Dat toestel zou echter wel afwijken qua specificaties en zou weer gebruik maken van een Qualcomm-chip, waarschijnlijk de Snapdragon 808, verder zou er 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig zijn en een 16 en 5 megapixel camera.

Waarom Samsung ervoor kiest het toestel de Galaxy S6 Edge Plus te noemen en niet de Galaxy Note 5 Edge, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het toestel geen stylus krijgt, omdat er geen ruimte is in de behuizing voor een stylus als beide zijkanten zijn afgerond.