1 min

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG werkt hard aan de introductie van de eerste buigbare smartphones, dat blijkt uit informatie die het bedrijf zelf heeft gepubliceerd. Mogelijk zal ook de LG G4 voorzien zijn van een buigbare behuizing.

De afgelopen jaren hebben we sporadisch al eens een smartphone met een gebogen scherm op de markt zien verschijnen, zoals bijvoorbeeld LG’s eigen G Flex en de Samsung Galaxy Note Edge. LG wil in 2015 echter een nieuwe stap zetten, met buigbare smartphones.

Het gaat om apparaten met een P-OLED-scherm. Dit schermtype heeft LG momenteel al in de G Watch R gestoken, maar dat moet dus in 2015 ook gebeuren bij smartphones. In 2015 of 2016 zullen ook buigbare tablets volgen.

Met deze beloftes lijkt het een mogelijkheid dat de LG G4 van een buigbaar ontwerp wordt voorzien, al kan het natuurlijk nog alle kanten op. LG besloot vooralsnog om de gebogen schermen eerst op kleine schaal te introduceren. Volgens insiders is LG echter al begonnen met het in gebruik nemen van een nieuw productieproces voor buigbare tabletschermen.

In 2017 zal LG volgens de eigen plannen bovendien ook op de proppen komen met schermen die op te rollen en vouwen zijn. Dit soort schermen zijn bedoeld voor laptops, smartphones, tablets en TV’s.