Eerder wisten we al te melden dat Samsung bezig is met het werk aan een telefoon met een gebogen scherm. Nu blijkt dat niet alleen Samsung hier mee bezig is, maar volgens interne bronnen binnen het bedrijf is ook LG hard aan het werk om dit voor elkaar te krijgen. De telefoon is al in productie en wordt later deze maand gepresenteerd.

Tijdens een presentatie van Samsung op de CES liet het Koreaanse bedrijf een prototype van een toestel zien dat beschikt over een gebogen scherm. Het toestel heet Samsung Youm. Ook werd duidelijk dat Samsung een toestel met een gebogen scherm wil lanceren in Korea, nog voor het einde van de maand.

Het buigen van het scherm is mogelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van een flexibel OLED-paneel. Dit betekent overigens niet dat we zeer binnenkort telefoons zullen zien die opgerold kunnen worden. Hoewel het scherm technisch gezien deze mogelijkheid wel zal hebben, kan de rest van de onderdelen nog niet meebuigen met het scherm.

Nu blijkt dus dat niet alleen Samsung hiermee bezig is maar dat ook LG van plan is om toestellen te gaan maken die een gebogen scherm hebben. Omdat de productie van flexibele schermen pas net is begonnen, zal het nog om kleine oplages gaan. Volgens de gelekte details zou LG de gebogen toestellen een naam met een Z willen gaan geven, zoals bijvoorbeeld LG Z en Z1, zoals het nu ook al doet met de G-lijn. Zo kan er overigens wel verwarring ontstaan met toestellen van Sony, zoals de Xperia Z (review) en Xperia Z1.

Door de gebogen schermen kunnen telefoonfabrikanten allerlei nieuwe ontwerpen gaan gebruiken voor het toestel en is het mogelijk om nieuwe functionaliteiten te verzinnen.