1 min

Samsung en LG hebben de markt inmiddels voorzien van verschillende smartphones en televisies met een gebogen scherm, al is het nog te vroeg om te zeggen dat we er al aan gewend zijn. De volgende stap zit er echter alweer aan te komen; Samsung belooft in 2015 met een product met een buigbaar scherm te komen.

Samsung’s meest recente smartphone met een gebogen scherm is de Galaxy Note Edge, welke ook naar Nederland zal komen. Bij dit soort producten wordt het scherm echter al bij de productie gebogen en blijft het in die positie staan. In 2015 wil Samsung ook minimaal één product uitbrengen waarbij de consument het scherm zelf dubbel kan buigen.

Lee Chang-Hoon, directeur van Samsung Display, heeft aangegeven dat hij verwacht dat zijn bedrijf tegen het einde van 2015 een maandelijkse productiecapaciteit van 30.000 tot 40.000 buigbare schermen zal hebben. "We willen consumenten tegen het einde van 2015 voorzien van een product met een buigbaar scherm," zegt de topman. Over de aard van het product is nog niets duidelijk, het kan dus van alles betreffen, reikende van een smartwatch en smartphone tot een tablet of televisie.