2min

Samsung’s Galaxy A3 en Galaxy A5 zijn voorzien van een behuizing die volledig uit metaal bestaat. Hoewel Samsung rijkelijk laat is met deze stap, lijkt het erop dat het Zuid-Koreaanse bedrijf alsnog te vroeg is geweest. De Galaxy A3 en Galaxy A5 hebben volgens de eerste eigenaars geen goede signaalontvangst.

Samsung heeft gereageerd op de berichtgeving, lees hier meer.

De ontvangst van de Galaxy A3 en Galaxy A5 is onder de maat, zo concludeerde een Russische technologiewebsite aan de hand van hun recensie-exemplaar. De Russen vergeleken de toestellen met de Galaxy S5 (review), welke op een bepaalde locatie een ontvangst op -82 dBm had, terwijl de Galaxy A3 en Galaxy A5 het moesten doen met respectievelijk -92 dBm en -93 dBm.

Als de ontvangst van de Galaxy A-toestellen nog eens 10 dBm lager zou zijn, zouden de toestellen te maken hebben met een constant wegvallende verbinding. Dat is nu dus niet het geval, maar in gebieden waar de dekking minder goed is kan dat dus wel eenvoudiger voorkomen.

De Samsung Galaxy Alpha (review) en Galaxy Note 4 (review) zijn ook voorzien van een metalen behuizing, maar beschikken over een achterkant van plastic, wat bij de Galaxy A-toestellen niet het geval is. Signalen penetreren veel eenvoudiger door plastic en zodoende zullen deze smartphones niet onderhevig zijn aan dezelfde problemen.

Overigens is dit niet het enige negatieve nieuws rondom de Galaxy A3 en Galaxy A5. Eerder deze week werd beweerd dat Samsung aanzienlijke moeite heeft met de productie van de metalen huls van de smartphones. Bij de fabricage zou een rendement van zo’n 50 procent worden behaald, wat betekent dat de andere 50 procent van de metalen behuizingen linea recta naar de prullenbak verwezen wordt. Om die reden zouden de smartphones pas later buiten Azië worden geïntroduceerd.

Naar verwachting zijn de Samsung Galaxy S6 en Galaxy Note 5 ook voorzien van een behuizing die geheel van metaal is. Tegen die tijd zal Samsung dit soort problemen ongetwijfeld getackeld hebben.