1 min

Volgens bronnen van SamMobile ondervindt Samsung veel problemen met de fabricage van smartphones met metalen behuizingen. De Galaxy A3 en Galaxy A5 leveren de meeste problemen op, van de behuizingen die worden vervaardigd zou ruwweg de helft niet aan de wensen voldoen.

Samsung heeft de boot lang afgehouden als het gaat over het gebruik van hoogwaardige materialen. Maar sinds kort is daar verandering in gekomen. Zo zijn er momenteel al de Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 (review) met metalen zijkanten, vorige maand kwam het Zuid-Koreaanse bedrijf ook met de Galaxy A3 en Galaxy A5, voorzien van een volledig metalen behuizing.

Voornamelijk de Galaxy A3 en Galaxy A5 leveren Samsung echter problemen op. Het bedrijf had de telefoons eigenlijk al maanden terug op de markt willen brengen, maar slaagde daar niet in. Volgens bronnen van SamMobile komt dat door productieproblemen rondom de behuizing. Eén op de twee behuizingen kunnen linea recta de prullenbak in omdat de kwaliteit niet voldoet.

Door de lage productiecapaciteit is Samsung ook gedwongen om de Galaxy A3 en Galaxy A5 vooralsnog alleen in Azië uit te brengen. Er zijn simpelweg niet voldoende exemplaren om een bredere lancering te realiseren. De Galaxy A3 en Galaxy A5 zullen in het eerste kwartaal van 2015 in België en Nederland uitgebracht worden.