De Braziliaanse tiener Marcel Fernandes Filho heeft met Fleksy en de iPhone 6 Plus een nieuw wereldrecord voor sms’en gevestigd. Daarmee verbreekt de tiener overigens zijn eigen record.

Het oude record van Filho werd in mei van dit jaar gevestigd, eveneens met het Fleksy-toetsenbord, maar dan op een Samsung Galaxy S4 (review). Met Apple’s mobiele besturingssysteem is het pas sinds iOS 8 (review) mogelijk om toetsenborden van derden te installeren en die kans greep Filho aan om een nieuwe poging te wagen. In combinatie met de iPhone 6 Plus (review) bleek de Braziliaan in staat om het record aan te scherpen.

Voor het wereldrecord moet een Engelstalige tekst bestaande uit 25 woorden geschreven worden. Fleksy biedt verschillende uitbreidingen om bijvoorbeeld makkelijk leestekens in te voeren, waardoor het proces flink vergemakkelijkt wordt. Het bestaande record bedroeg 18,19 seconden en Filho schaafde daar maar liefst 1,19 seconden van af met de iPhone 6 Plus.

Zelf kan Filho overigens niet verklaren waarom de iPhone 6 Plus hem in staat stelt om zo’n 7 procent van het record te halen: "Het kan het iets grotere scherm zijn, of de betere responsiviteit ervan".

Wil je zelf een poging doen, dan kan je Fleksy downloaden vanuit de App Store en Google Play. Het toetsenbord kost respectievelijk 0,79 en 1,60 euro.